quinta-feira, 27 de agosto de 2009

Snap, Crakle...

Snap, Crakle... Popcorn and cinema make a perfect combination, but passion for these white crunchy flakes goes back to a time prior to movie theaters. ... And pop Native Americans were known to make popcorn in the days when European colonizers arrived to the continent. In the United States, the flakes became pupular as they were one of the few “luxuries” available during the Great Depression, along de 30's and the 40's. A bag of popcorn used to cost between 5 and 10 cents. As the price of sugar (and confectionery) was high during the Second World War, Americans consumed three more popcorn than they did before. Pressure The difference between the popcorn grain and of other corn grains is the concentration of water (lesser) and the husk (harder). When heated, the water from the inferior is transformed in steam and the pressure causes the popping. At the same time, the starch becomes a kind of gelatin which in contacte with the air is then solidified. Seasoning The special flavor of popcorn sold in movie theaters comes from a mixture of vegetable oils aromatized with butter. To reproduce this seasoning of one part of butter and three parts of olive oil. Some cinemas sell hot pepper or sugar flavored popcorn. Análise – Por: João Neto, Jeane Batista, Ernestina e Raynara (2º ano C) O texto comenta como a pipoca está cada vez mais sendo consumida pelas pessoas pelo seu maravilhoso gosto e seu bom preço nos cinemas. Esses flocos brancos fazem o maior sucesso pois pode ser encontrados com grandes diversidades de tempero, como azeite de oliva, manteiga, açúcar ou mesmo com pimenta. Dessa forma a pipoca abrange todos os paladares.
Esse tipo de texto pode ser classificado como informativo pois ele passa informações a seus consumidores. Também pode ser científico quando propôs a explicar o processo do milho se tornar pipoca desde quando a água é transformada em vapor e a pressão causa o estouro e o amido em contato com o ar ocorre a solidificação. E por último pode ser culinário pois passa a receita para aqueles que querem aprender a fazer uma deliciosa pipoca na própria casa.Esse texto pode ser indicado para toda faixa etária, basta gostar de pipoca e fazê-la com amor. E às crianças, ao prepará-las pela a ajuda de um adulto.

Nenhum comentário:

Postar um comentário

Deixe aqui o seu comentário. Ele é muito importante para nós.